KVO Certificaat

 

Bedrijventerrein Coenecoop verlengt certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen.

Op donderdag 12 september 2019 hebben de ondernemers van bedrijventerrein Coenecoop in Waddinxveen het KVO-certificaat Continu Samenwerking van het Keurmerk Veilig Ondernemen ontvangen uit handen van wethouder Gezina Atzema.

Het KVO voor bedrijventerreinen is een samenwerkingsverband tussen ondernemers, brandweer, beveiliging, politie en gemeente die op gestructureerde wijze gezamenlijk bijdragen aan een schoon, goed onderhouden en veilig bedrijventerrein.

Het KVO-certificaat is weer voor 3 jaar verlengd. Zo wordt gedurende een langere tijdsperiode de veiligheid op het bedrijventerrein gewaarborgd. Het traject rondom het KVO wordt begeleid door MKB-Nederland.

Wethouder Atzema sprak vol lof over de goed georganiseerde werkgroep die in gezamenlijkheid zorgt voor een schoon, goed onderhouden en veilig bedrijventerrein. Er is sprake van een fijne samenwerking tussen ondernemers, de gemeente Waddinxveen, beveiliging, politie en de brandweer. Vanwege de doorlopende inspanningen is het bedrijventerrein bekroond met het certificaat. Alle partijen hebben aangegeven dat zij vastbesloten zijn om de samenwerking voort te zetten.

Premie korting

Het KVO-certificaat heeft als ander mooie bijkomstigheid dat Interpolis/Rabobank ondernemers op het Coenecoopterrein een korting op hun verzekeringspremie aanbiedt omdat het KVO zorgt voor minder kans op schade als gevolg van vandalisme, inbraak en brand. Interpolis heeft daarnaast een cheque uitgereikt van € 1.151,32 (10% van de betaalde premie op basis van het collectieve schadeverloop op het bedrijventerrein) omdat er weinig schade verhaald is afgelopen jaar.